Cuba

Cuba

Karibiens perle – via Trinidad

Rundreise 8 dager/ 7 netter

Bli med på en opplevelsesrik og spennende rundreise gjennom Cubas historie og vakre, tropiske natur.
Rundreisen starter i historiske Havana med bl.a. revolusjonsmuseet, gamle Havana – «Habana Vieja» – og et besøk på en sigarfabrikk.

Turen fortsetter til den gamle kolonibyen Trinidad – også kalt Karibiens perle – og fortsetter til Cienfuegos.
På den siste delen av rundreisen opplever vi nasjonalparken Sierro del Rosario før vi avslutter i Havana, eller – for de som ønsker å forlenge ferien – med sol & bad i Varadero.

Rundreisen har ukentlige avganger fra Havana.

Ta kontakt med oss for gode tilbud.

 

Program «Karibiens perle – via Trinidad»

Dag 1: Ankomst Havana

Ved ankomst blir dere møtt på flyplassen og kjørt til gamle Havana hvor det blir innsjekking på det historiske Sevilla Hotel (eller tilsvarende) som har en flott beliggenhet med kort avstand fra «Old Havana». Resten av dagen på egenhånd.

Dag 2: Havana

Etter frokost møter dere guiden i resepsjonen for en heldags sightseeing i Havana. Dette er en unik opplevelse hvor dere besøker alle de store severdighetene byen har å tilby inkludert det historiske Plaza de Armas og Plaza de la Cathedral. Vi kan absorbere atmosfæren i de trange brosteinsbelagte gatene i gamle Havanna, flankert av gamle koloniale bygninger som kan dateres så langt tilbake som det 16. århundre. Vi vil også besøke det imponerende museet for revolusjonen og stopper på Havana Club Rum Museum der det kan være sjansen til å smake på de forskjellige typer Rom. Det blir så en panoramisk tur til El Morro festningen, som tilbyr vakker utsikt over Havana Bay. Det blir servert lunsj på den berømte El Patio restauranten som ligger med en vakker beliggenhet med utsikt over den historiske Cathedral Square i hjertet av «Old Havana». Turen fortsetter til den imponerende Revolution Square. Turen slutter med en kjøretur langs «Malecon», Havanas strandpromenade.

Resten av dagen vil være på egenhånd hvor dere i ro og mak kan nyte og utforske «Old Havana» eller slappe av ved hotellets basseng!

På kvelden blir middagen servert på restaurant Casa Espanola, et slott-lignende herskapshus med glassmalerier som representerer ulike regioner av landet. Etter middagen vil vi nyte Tropicana Cabaret show, Cuba eldste og mest berømte kabaretshow, kjent som «Paradise under Stars», åpnet først i 1931.

Dag 3: Havana – Santa Clara – Trinidad

Etter frokost settes kursen østover gjennom frodig landskap dekket av store sukkerplantasjer. Det første stoppet er byen Santa Clara – Che Guevaras siste hvilested. Santa Clara er byen hvor de avgjørende kampene under den cubanske revolusjonen utspant seg. Etter at Che Guevara ble drept i 1967 i Bolivia ble hans levninger ført til Santa Clara og vi besøker mausoleet hvor han er stedt til hvile. Vi fortsetter med en kort omvisning i byen inkludert toget «Tren Blindado» som ble angrepet i de avgjørende øyeblikkene av den Cubanske Revolusjonen. Etter lunsj på et lokalt hotell, fortsetter vi videre over Escambray-fjellene til vi ankommer Trinidad. Byen står på UNESCOs verdensarvliste og en av de best bevarte kolonibyer i verden.

Overnatting og middag på det vakre og luksuriøse Iberostar Grand Hotel (eller tilsvarende) som ligger i sentrum.

Dag 4: Trinidad

Etter en avslappende frokost er det tid for å utforske Trinidad. Vi besøker enten Palacio de Cantero eller History Museum, etterfulgt av et besøk til La Canchanchara, et gammelt hus som dateres tilbake til det 18. århundre, hvor vi kan prøve den unike «Trinidad Rum» og sukkerrør juice cocktail. Lunsj vil bli servert på Grand Hotel Trinidad. Det vil også være tid til å utforske den historiske byen på egenhånd.
Middag denne kvelden vil bli servert i hotellets restaurant.

Dag 5: Trinidad – Cienfuegos – Sierra del Rosario

Etter frokost fortsetter vi vår tur til Cienfuegos. Byen er kjent som «Perla del Sur» («Perlen i sør») på grunn av sin store boulevarder, spennende bygninger og spektakulær utsikt over bukten. Vi vil besøke byen beundrer neoklassiske strukturer, noen dateres fra 1815, og Tomas Terry Theatre. Lunsj vil bli servert på Nautical Club restaurant, en vakker restaurant med fantastisk utsikt over bukten. Resten av dagen vil være fri til å vandre rundt i byen eller nyte svømmebassenget på hotellet.

Middagen blir servert i Palacio del Valle, et fantastisk palass i maurisk stil.

Dag 6: Sierra del Rosario

I dag reiser vi til Pinar Del Rio -provinsen, et område kjent over hele verden som Cubas viktigste tobakk region. Her ser vi de bratte ensidige «Mogote» fjellene som står vakt over de frodige dalene. Underveis stopper vi på Guama, hvor vi vil ta en båt gjennom mangrovetresumpene til Taino – en indisk landsby på kysten av Treasure Lake. Lunsj vil bli servert i en lokal restaurant i landsbygda. Turen vil fortsette til Vinales, hvor vi overnatter i Casa Particular (spansk for private hus). Disse er vanligvis drevet av den cubanske familie, og vi vil få sjansen til å oppleve det virkelig Cuba og være sammen med lokalbefolkningen. Hver Casa Particular er forskjellig og de er små. Gruppen vil bli fordelt i ulike Casa. Middag blir server i en lokal restaurant.

Dag 7: Vinales Valley

I dag skal vi besøke den berømte Vinales dalen, med stopp for å absorbere skjønnheten i området. Vi ser hvordan Cubas berømte sigarer fortsatt blir håndlaget av lokale eksperter når vi besøker en av Pinar Del Rio berømte Cigar Fabrikker. Det vil bli en underjordisk båttur gjennom El Indio kalksteinsgrotte system etterfulgt av lunsj på Ranchon San Vicente- en restaurant på landsbygda. På ettermiddagen kommer vi tilbake våre Vinales casas for å slappe av på terrassen eller sosialisere med den lokale familien. Middagen blir servert på ditt lokale casa.

Dag 8: Sierra del Rosario – Havana/Varadero

Etter frokost drar vi til Las Terrazas samfunnet som ligger ved foten av Sierra del Rosario Ecological Reserve. Lunsj blir servert i en av deres spesialiserte restauranter. Etter lunsj reiser vi tilbake til Havana for hjemreise.

Rundreisen kan forlenges med ekstra netter i Havana og med sol & bad i Varadero (eller et av Cubas andre sol & bad-reisemål) før og etter rundturen.