Fra Vietnam

Vietnam

Fra Vietnam til Kambodsja

(7 dager/6 netter)

Opplev Vietnams økonomiske hovedstad Ho Chi Minh City – eller Saigon som de fleste av sør-vietnameserne fortsatt kaller den – med livlig trafikk, lokale markeder og arkitektur fra kolonitiden.

Utenfor Saigon ligger Cu Chi tunnellene – en gang en av Vietcongs hovedbaser i kampen mot amerikanerne. Hele basen ligger under jorden og var umulig å finne fram i for amerikanerne.

Vi fortsetter gjennom Mekong og besøker flytende markeder, lokale håndverksbedrifter og den etniske minioriteten chamfolket. Reisen foregår både til lands og til vanns og på slutten av reisen seiler vi oppover Mekongelven og går fra borde i Kambodsjas hovedstad – Phnom Penh.

Ankomst hver dag hele året med privat guide og sjåfør.

Ta kontakt for gode tilbud!

Program – Fra Vietnam til Kambodsja

 

Dag 1: Ankomst Ho Chi Minh City

Ved ankomst Ho Chi Minh City/Saigon blir dere møtt på flyplassen og kjørt til valgt hotell for innsjekking. Resten av dagen på egenhånd.

Dag 2: Ho Chi Minh City

Etter frokost blir dere hentet på hotellet for en privat halvdags sightseeing i Ho Chi Minh City – eller Saigon som de fleste av innbyggerne fortsatt kaller den.

Vi besøker bl.a. Notre Dame-katedralen, Det gamle Saigon Post Office, Thien Hau-pagoden og Binh Tay Market i byens myldrende Chinatown

Dag 3: Cu Chi Tunnellene

Utenfor Ho Chi Minh City/Saigon lå en av Vietcongs viktigste baser under Vietnamkrigen. Den var ganske spesiell siden hele basen lå (ligger…) under jorden midt blant de amerikanske styrkene!

Tunnelområdet er på flere nivåer under bakken og her var det både skoler, sykehus, våpenfabrikker mm. Inngangene var godt skjult og selv om du står rett ved så er det umulig å se dem!

Dag 4: Ho Chi Minh City – Can Tho

Etter frokost og utsjekking blir dere hentet på hotellet for avreise sydvestover til Mekongdeltaet. Etter ca 2,5-3timer ankommer dere Cai Be og går om bord i en tradisjonell elvebåt for en tur til det flytende markedet i Cai Be. Dere besøker noen lokale håndverksbedrifter og fortsetter til øya Dong Hoa Hiep hvor det serveres en lokal lunsj. Turen fortsetter gjennom Mekongs vannveier tilbake til Cai Be for transport videre til Can Tho. Ankomst på ettermiddagen og resten av dagen på egenhånd.

Dag 5: Can Tho – Chau Doc

Det blir en tidlig morgen med et ”frokostcruise” til det flytende markedet i Cai Rang. Her samles ”grossister” seg i større elvebåter som ankrer opp og lager ”gater” hvor de mindre båtene kommer til for å gjøre gode innkjøp. Markedet er i hovedsak et frukt- og grønt marked hvor grossistene henger opp eksemplarer av sine varer i master foran på båten for å vise hva de selger.

Etter besøket her fortsetter turen videre opp ved bredden av Mekong til Chau Doc. Innsjekking på hotellet og resten av dagen på egenhånd.

Dag 6: Chau Doc

3 elver flyter sammen i Chau Doc og fortsetter videre sørover som Mekong. Chau Doc er et knutepunkt for handel og trafikk ved Mekong og syder av liv fra tidlig morgen. Etter frokost blir det en tur til et lokalt marked og deretter fortsetter dere med båt til det muslimske Cham-folket.

Cham-folket var opprinnelig hinduer og dominerte kysten av Vietnam mellom 200- og 900-tallet etter Kristus. I kontakten med de arabiske handelsmennene som trafikkerte området konverterte de etter hvert til islam.

På ettermiddagen besøker vi et Khmer-tempel og de flytende husene som også benyttes som oppdrettsanlegg. På kvelden bestiges Sam-fjellet hvor det er flott utsikt utover Kambodsja.

Dag 7: Chau Doc – Phnom Penh

Etter frokost og utsjekking blir det en fire timers båttur til Phnom Penh. Det er ca. 1 time til grensen hvor visa-formaliteter unnagjøres. OBS: Visum må ordnes på forhånd!

Ved ankomst Phnom Penh blir dere møtt ved ankomst og kjørt til valgt hotell for innsjekking eller til flyplassen for avreise.

 

Turen kan forlenges med ekstranetter og kombineres med bl.a. sol & bad i Vietnam, Kambodsja eller Thailand.

Fortsett opplevelsene med vår rundreise «Kambodsjas Arv» som starter i Phnom Penh!