Ho Chi Minh City

Vietnam

Ho Chi Minh City/Saigon og Mekongdeltaet

(6 dager/5 netter)

Ho Chi Minh City – eller Saigon som byen fortsatt kalles av de lokale – er Vietnams største by og også landets økonomiske sentrum. Byen er i rivende utvikling, men arkitekturen i sentrum preges fortsatt av den gamle kolonistilen. Operahuset, det gamle hovedpostkontoret og en del av de gamle, erværdige hotellene er synlige bevis på dette.

Ca en halvtimes biltur utenfor Ho Chi Minh City/Saigon ligger Cu Chi-tunnellene – et underjordisk nettverk av tunneler i mange nivåer under bakken – gravd ut og brukt av Vietcong under Vietnamkrigen.

Saigon er også utgangspunktet for store opplevelser i Mekongdeltaet! Mekong er livsnerven for millioner av innbyggere i Sør-Vietnam. Trafikken på elva er tett – både av små og store båter – og det er et utall av flytende markeder.

Ankomst hver dag hele året med privat guide og sjåfør.

Ta kontakt for gode tilbud!

Program – Ho Chi Minh City/Saigon og Mekong

 

Dag 1: Ankomst Ho Chi Minh City

Ved ankomst Ho Chi Minh City/Saigon blir dere møtt på flyplassen og kjørt til valgt hotell for innsjekking. Resten av dagen på egenhånd.

Dag 2: Ho Chi Minh City

Etter frokost blir dere hentet på hotellet for en privat halvdags sightseeing i Ho Chi Minh City – eller Saigon som de fleste av innbyggerne fortsatt kaller den. På turen besøkes bl.a. lokale markeder, templer og noen av de gamle kolonibygningene som operabygningen og «The Old Post Office». Turen avsluttes på hotellet eller på en restaurant for lunsj på egenhånd.

Dag 3: Cu Chi – tunnelene

Utenfor Ho Chi Minh City/Saigon lå en av Vietcongs viktigste baser under Vietnamkrigen. Den var ganske spesiell siden hele basen lå (ligger…) under jorden midt blant de amerikanske styrkene! Tunnelområdet er på flere nivåer under bakken og her var det både skoler, sykehus, våpenfabrikker mm. Inngangene var godt skjult og selv om du står rett ved så er det umulig å se dem!

Dag 4: Ho Chi Minh City – Chau Doc

Etter frokost blir dere hentet på hotellet og begynner turen vestover helt til grensen ved Kambodsja og byen Chau Doc. Turen går med bil gjennom frodig deltalandskap og det blir stopp underveis i bl.a. Sa Dec – kjent for dyrkingen av eksotiske frukter og blomster.

Etter ankomst Chau Doc på ettermiddagen og innsjekking på hotellet, tar vi en tur opp på toppen av Sam-fjellet, hvor det er en flott utsikt over mot Kambodsja.

3 elver flyter sammen i Chau Doc og fortsetter videre sørover som Mekong. Chau Doc er et knutepunkt for handel og trafikk ved Mekong og syder av liv fra tidlig morgen.

Dag 5: Chau Doc – Can Tho

Dagen starter med et besøk på et lokalt marked for dere går ombord i en elvebåt og fortsetter til området Chau Giang hvor en liten moské fortsatt er midtpunktet for det lokale Cham-folket. Cham-folket var opprinnelig hinduer og dominerte kysten av Vietnam mellom 200- og 900-tallet etter Kristus. I kontakten med de arabiske handels-mennene som trafikkerte området konverterte de etter hvert til islam.

Dere fortsetter videre gjennom deltaet og besøker flytende hus og lokale Khmertempler. Etter hvert kjører dere videre langs Mekong til Can Tho hvor dere sjekker inn på hotellet og har kvelden på egenhånd.

Dag 6: Can Tho – Ho Chi Minh City

Dere blir hentet tidlig på hotellet for en båttur ut det lokale flytende markedet. Her samles ”grossister” i større elvebåter som ankrer opp og lager ”gater” hvor de mindre båtene kommer til for å gjøre gode innkjøp. Markedet er i hovedsak et frukt- og grønt marked hvor grossistene henger opp eksemplarer av sine varer i master foran på båten for å vise hva de selger.

Cruiset fortsetter videre gjennom deltalandskapet hvor det blir god anledning til å betrakte landskapet og livet langs elvebredden.

Utpå ettermiddagen fortsetter dere så landeveien tilbake til Ho Chi Minh City/Saigon og flyplassen for avreise eller for en ekstra natt i byen.

 

Turen kan forlenges med ekstranetter og kombineres med bl.a. sol & bad i Vietnam, Kambodsja eller Thailand.