Indias Gyldne Triangel

India

Indias Gyldne Triangel

Delhi – Agra – Jaipur (7 dager/6 netter)

Opplev det nordlige Indias høydepunter: Hovedstaden Delhi med sitt myldrende og fargerike folkeliv og sine mange monumentale byggverk, bl.a. det storslagne Red Fort ved bredden av Yamuna-elven.

Etter spennende Delhi setter vi kursen mot kanskje Indias mest kjente severdighet – Taj Mahal.

Mausoléet – i byen Agra ca. 190 km sørøst for Delhi – ble oppført på 1600-tallet av mogulen Shah Jahan til minne om hans yndlingshustru Mumtaz Mahal.

Vi fortsetter videre til Jaipur via den gamle og utdødde byen Fathepur Sikri. Jaipur er hovedstaten i delstaten Rajasthan og er også kjent under navnet «Den Rosa Byen». Vi besøker bl.a. de to største severdighetene – Amber Fort og Hawa Mahal – en imponerende bygning i tradisjonell arkitektur.

Utvid gjerne rundreisen med Tiger Safari (2 netter).
Det er også mulig å utvide med ekstra netter underveis!

Program – Indias Gyldne Triangel

 

Dag 1: Ankomst Delhi

Ved ankomst New Delhi blir dere møtt på flyplassen og kjørt til valgt hotell for innsjekking. Resten av dagen på egenhånd.

Dag 2: Delhi

Etter frokost blir dere hentet på hotellet av deres private guide som tar dere med på en sightseeing i Delhi. Dehli var en gang et stort handelssentrum hvor mongoler, tyrkere, persere, afghanere og engelskmenn møttes. Alle disse folkeslagene har bidratt til byens turbulente historie. I dag består Dehli av New Dehli, som er det kulturelle og politiske sentrum i verdens største demokrati, og Old Dehli, også kjent som Shajahanabad, med minner fra stormogulperioden på nesten ethvert gatehjørne. På formiddagen besøker dere bl.a. Qutab Minar, mausoleet til herskeren Humayun og Lakshminarayan-tempelet. Dere passerer den kjente India Gate – et minnesmerke over falne, indiske soldater fra 1. verdenskrig, presidentens palass og parlamentet. På ettermiddagen står Old Delhi for tur med The Red Fort – bygget i rød sandstein – og Raj Ghat – graven til Mahatma Gandhi. Det blir også et besøk til Indias største moské, før turen avsluttes med en spasertur gjennom Chandni Chowk, en av Old Delhis største basarer.

Dag 3: Delhi – Agra

Etter frokost og utsjekking blir dere hentet av sjåføren for avreise til Agra. Strekningen er på ca 200 km og det tar ca 5 timer før dere ankommer Agra. Ved ankomst sjekker dere inn på valgt hotell. Resten av dagen på egenhånd.

Dag 4: Agra

Etter en tidlig frokost blir dere hentet på hotellet for en kort kjøretur til Taj Mahal (stengt fredager). Et stykke utenfor bytter dere til elektrisk transport og blir kjørt fram til inngangen. Taj Mahal ble bygd av Shah Jahan som gravsted for sin døde hustru Mumtaz Mahal. Taj Mahal sto ferdig i 1630 etter 17 års byggetid og etter bruk av enorme pengesummer. Shah Jahan’s sønn så seg lei på sin fars sløsing av penger, tok fra ham makten og sperret han inne på Agra Fort hvor han levde sine siste år. Fra sitt soverom hadde han flott utsikt over Taj Mahal og sin elskedes hustrus grav. Etter Taj Mahal fortsetter dere til Agra Fort – The Red Fort. Dere er tilbake på hotellet på tidlig ettermiddag. Resten av dagen på egenhånd.

Dag 5: Agra – Jaipur

Etter frokost fortsetter dere rundreisen til Jaipur, en strekning på ca 230 km som tar mellom 6 og 7 timer. En del av strekningen er motorvei, men gjennomsnittsfarten på indiske hovedveier er ikke stort mer enn 40 km i timen… Underveis besøkes Fathepur Sikri, bygd av keiseren Akber i 1569. Byen fungerte en tid som hovedstad, men ble forlatt etter ca 15 år pga av mangel på vann. Byen er meget god stand og viser godt hvilken rikdom de hadde under keiserdømmet til Mughal. Jaipur kalles også for ”den rosa byen”. Byen ble malt rosa i forbindelse med at Prince Albert besøkte byen i 1853, og den indre bykjernen har vært rosa siden den gang. Ved ankomst sjekker dere inn på valgt hotell. Vi anbefaler dere å ta en ettermiddagssightseeing på egenhånd med en tuk-tuk for å oppleve denne spennende byen. Tuk-tuker finner dere på utsiden av hotellet. Avtal pris med sjåføren på forhånd!

Dag 6: Jaipur

Dagen starter etter frokost med en privat sightseeing til Amber Fort, ca 15 km. utenfor byen. Amber Fort ligger på en høyde med en fantastisk utsikt, og ankomsten opp skjer på elefantryggen. (Vi gjør oppmerksom på at toalettforholdene er meget bra oppe på Amber Fort.) Etter en interessant gjennomgang av fortets historie blir dere kjørt ned med jeep. Retur til Jaipur og lunsj på egenhånd. På ettermiddagen blir det en sightseeingtur i Jaipur med bl.a. besøk på Maharajaens City Palace som i dag er omgjort til et museum. En del av palasset benyttes fortsatt av den kongelige familien i Jaipur. Palasset dekker et område på omtrent 1/7 av Jaipur! Det blir også et besøk til Jantar Mantar med bl.a. et gammelt solur som viser tiden eksakt den dag i dag. Dere er tilbake på hotellet på tidlig kveld.

Dag 7: Jaipur – Delhi

Etter en sen frokost og litt tid på egenhånd blir dere hentet på hotellet og kjørt til Delhi. De fleste internasjonale avganger går sent på kvelden/tidlig natt fra Delhi, og ved ankomst Delhi blir dere derfor kjørt til et hotell nær flyplassen hvor dere kan slappe av (hotellrom er ikke inkludert) mens dere venter på flyavgangen. I passe tid før flyavgang blir dere så hentet og kjørt til flyplassen for avreise.

Kombinér med sol & bad i Goa eller vakre Kerala!