Angkor Wat’s ruiner

Kambodsja

Angkor Wat’s ruiner
(4 dager/3 netter)

Angkor Wat er det mest berømte tempelet i ruinbyen Angkor noen få kilometer nord for Siem Reap. Det ble bygget på 1100-tallet av kong Suryavarman II, men er ikke det eldste tempelet i området. Rulous-gruppen av templer daterer seg tilbake til 800-tallet. Den beste tiden å besøke templene på er tidlig om morgenen. Det er få turister og følelsen en får når solen står opp over ruinene er ubeskrivelig.

Under oppholdet i Siem Reap har du og ditt reisefølge en egen, kunnskapsrik guide som er med på sightseeingene.

Ankomst hver dag hele året med privat guide og sjåfør.

Ta kontakt for gode tilbud!

Program – Angkor Wat’s ruiner

 

Dag 1: Ankomst Siem Reap

Ved ankomst blir dere møtt på flyplassen og kjørt til hotellet for innsjekking.
Etter en kort hvil blir dere hentet på hotellet av guiden og kjørt med en tuk-tuk til Angkor Wat for en guidet tur i det imponerende tempelområdet.
Tempelområdet ble ferdigstilt under styret av Kong Suryavarman II på 1100-tallet. Dere er tilbake på hotellet på ettermiddagen og har resten av kvelden på egenhånd.

Dag 2: Siem Reap

I dag fortsetter utforskingen av Angkor Wat med Rulousgruppen av templer ca 15 km utenfor Siem Reap. Denne gruppen av templer daterer seg tilbake til slutten 800-tallet. På den varmeste perioden av dagen får dere tid til litt hvile på hotellet før omvisningen fortsetter på ettermiddagen med bl.a. Ta Prohm tempelet. Dette tempelet er ikke restaurert og har blitt beholdt som det ble funnet – overgrodd av trær og omslynget av kjemperøtter. Dagen avsluttes med et av de vakreste templene – Preah Khan – ved bredden av en de mange kunstige innsjøene i området.

Dag 3: Siem Reap

Dagen starter med et besøk til Angkor Wat’s ”juvel” – det nydelige tempelet Banteay Srey – ”Citadel of the Women” – bygget mellom 11- og 1300-tallet og fremstår som et av de best bevarte templene i Kambodsja.
Ettermiddagen er avsatt til et besøk i selve Angkor Wat, bygget på tidlig 1200-tallet av Kong Suryavarman II. Tempelet er bl.a. kjent for over 2000 Apsara dansere som dekorerer veggene. Angkor Wat-tempelet innehar en særstilling blant alle templene i området og pryder også det kambodsjanske flagget og landets pengesedler.

Dag 4: Avreise

Etter frokost og utsjekking blir det tid for en båttur på Sørøst-Asias største innsjø – Ton Le Sap. Innsjøen varierer i størrelse fra ca 2 500 km² i tørkeperioden og opp til 10 000 km² i regntiden. Vi besøker bl.a. en landsby på påler og også en av de flytende landsbyene på sjøen. Turen avsluttes i Siem Reap hvor det blir litt på egenhånd før transport til flyplassen for avreise.

Turen kan forlenges med ekstranetter i forkant og i etterkant samt kombineres med sol & bad i Kambodsja, Vietnam, Thailand eller Malaysia.