Kambodsjas arv

Kambodsja

Kambodsjas arv
(6 dager/5 netter)

Kambodsja har en lang og spennende historie – både på godt og vondt. Reisen begynner i hovedstaden Phnom Penh – en gang betegnet som en av de vakreste byene i Sørøst-Asia. Her finner vi minnesmerker fra Kambodsjas nyere og grusomme historie, og vi besøker fengselet Tuol Sleng og Killing Fields. Siem Reap er kjent for tempelområdet Angkor Wat fra 12-1300 tallet og vi besøker flere av disse.

Kambodsja var tidligere hovedsete i det mektige Khmer-riket som hersket over store deler av Vietnam, Laos og Thailand. Landet byr på en rik og interessant kultur med de fantastiske ruinene i Angkor Wat som den største attraksjonen. Her er det frodige jordbrukslandskaper og med mektige Mekong som en livsnerve.
Langs kysten i syd finnes det flotte strender og en nesten uberørt skjærgård.

Ankomst hver dag hele året med privat guide og sjåfør. 

Ta kontakt for gode tilbud!

Program – Kambodsjas Arv

 

Dag 1 – Ankomst Phnom Penh

Ved ankomst blir dere møtt på flyplassen og kjørt til valgt hotell for innsjekking. Resten av dagen på egenhånd.

Dag 2 – Phnom Penh

I dag er det tid for en privat bysightseeing og vi starte med det skinnende «Royal Palace”. Dette er kongefamiliens hjem i dag, men noen av bygningen er åpne for publikum. Bl.a. ”Silver Pagoda” hvis gulv er belagt fliser i rent sølv. Turen fortsetter deretter til nasjonalmuseet med sine samlinger fra Kambodsjas tidligste historie. Vi fortsetter deretter til Nasjonalmuseet med verdens største samling fra Khmer-tiden.
På ettermiddagen fortsetter vi til Tuol Sleng museet og ”Killing Fields” for å oppleve Kambodsjas nære og grusomme historie under Røde Kmer-styret. Dette er en sterk opplevelse og kan – hvis ønskelig – erstattes med en tur til det Russiske markedet for pruting og shopping.

Dag 3 – Phnom Penh – Siem Reap/Angkor Wat

Etter frokost og utsjekking blir dere hentet på hotellet for transport til flyplassen og avreise til Siem Reap (Angkor Wat). Ved ankomst blir dere møtt på flyplassen og kjørt til valgt hotell for innsjekking. Resten av dagen er på egenhånd.

Dag 4 – Siem Reap/Angkor Wat

Angkor Wat dekker et enormt område og består av mange forskjellige templer. Dagen starter med et besøk til det berømte Angkor Wat tempelet – bygget på tidlig 1200-tallet av Kong Suryavarman II. Tempelet er bl.a. kjent for over 2000 Apsara dansere som dekorerer veggene. Angkor Wat-tempelet innehar en særstilling blant alle templene i området og pryder også det kambodsjanske flagget og landets pengesedler. Deretter besøkes Ta Prohm som er omsluttet av gamle trær og røtter.
På ettermiddagen går turen til Angkor Thom med den imponerende inngangsporten i syd. Rundt Angkor Thom er det 8 m høy mur som danner et perfekt kvadrat på 3 x 3 km. Utenfor muren går det en hundre meter bred vollgrav som sies å ha inneholdt en mengde store krokodiller. Dagsturen avrundes med et besøk til Baphoun, ”The Terrace of Elephants” og ”The Terrace of Leper Kings”. Kvelden er på egenhånd.

Dag 5 – Siem Reap/Angkor Wat

I dag er dagen til egen disposisjon. Siem Reap har et sjarmerende småbypreg og vi anbefaler en tur inntil sentrum hvor en fortsatt ser mange bygg i fransk kolonistil.
Her er det mange restauranter og serveringssteder og på de lokale markedene kan en gjøre mangt et godt kupp! Besøk også nattmarkedet som syder av liv til langt på natt!

Dag 6 – Avreise

Etter frokost og utsjekking blir dere hentet på hotellet i passe tid før flyavgang og kjørt til flyplassen for avreise.

Kombinér med Thailand, Vietnam eller Malaysia!