Nord-India med Varanasi

India

Nord-India med Varanasi

Delhi – Jaipur – Agra – Khajuraho – Varanasi – Delhi (7 dager/6 netter)

Opplev noen av høydepuntene i det nordlige India: Hovedstaden Delhi med sitt myldrende og fargerike folkeliv og sine mange monumentale byggverk, bl.a. det storslagne Red Fort ved bredden av Yamuna-elven. Etter spennende Delhi fortsetter dere til Jaipur. Jaipur er hovedstaten i delstaten Rajasthan og er også kjent under navnet «Den Rosa Byen». Der blir det bl.a. besøk til Amber Fort og Maharajaens City Palace. Deretter settes kursen mot kanskje Indias mest kjente severdighet – Taj Mahal. Mausoléet ble oppført på 1600-tallet av mogulen Shah Jahan til minne om hans yndlingshustru Mumtaz Mahal. Det blir så en tur til De Østlige Templene også kjent som Kama Sutra Templene. Turen avsluttes i Varanasi hvor dere får se og oppleve den hellige Ganges elva og Saranath – Buddismens fødested.

Utvid gjerne rundreisen med ekstra netter i Delhi, Jaipur, Agra, Khajuraho og Varanasi!

Program – Nord-India med Varansi

 

Dag 1: Ankomst Delhi

Ved ankomst New Delhi blir dere møtt på flyplassen og kjørt til valgt hotell for innsjekking. Resten av dagen blir på egenhånd.

Dag 2: Delhi

Etter frokost blir dere hentet på hotellet av deres private guide som tar dere med på en sightseeing i Delhi. Delhi var en gang et stort handelssentrum hvor mongoler, tyrkere, persere, afghanere og engelskmenn møttes. Alle disse folkeslagene har bidratt til byens turbulente historie. Idag består Delhi av New Delhi, som er det kulturelle og politiske sentrum i verdens største demokrati, og Old Delhi, også kjent som Shajahanabad, med minner fra stormogulperioden på nesten ethvert gatehjørne. På formiddagen besøker dere bl.a. Qutab Minar, mausoleet til herskeren Humayun og Lakshminarayan-tempelet. Dere passerer den kjente India Gate – et minnesmerke over falne, indiske soldater fra 1. verdenskrig, presidentens palass og parlamentet. På ettermiddagen står Old Delhi for tur med The Red Fort – bygget i rød sandstein – og Raj Ghat – graven til Mahatma Gandhi. Det blir også et besøk til Indias største moskè, før turen avsluttes med en spasertur gjennom Chandni Chowk, en av Old Delhis største basarer.

Dag 3: Delhi – Jaipur

Etter frokost og utsjekking blir dere hentet av sjåføren for avreise til Jaipur. Strekningen er på ca 230 km og det tar ca 4 timer før dere ankommer Jaipur. Jaipur kalles også for «den rosa byen». Byen ble malt rosa i forbindelse med at Prince Albert besøkte byen i 1853, og den indre bykjerne har vært rosa siden den gang. Ved ankomst sjekker dere inn på valgt hotell. Resten av dagen er på egenhånd.

Vi anbefaler dere å ta en ettermiddagssightseeing på egenhånd med tuk-tuk for å oppleve denne spennende byen. Tuk-tuken finner dere på utsiden av hotellet.
Avtal pris med sjåføren på forhånd!

Dag4: Jaipur

Dagen starter etter frokost med en privat sightsseing til Amber Fort, ca 15 km utenfor byen. Amber Fort ligger på en høyde med en fantastisk utsikt, og ankomsten opp skjer på elefantryggen. Vi gjør oppmerksom på at toalettforholdene er meget bra her oppe på Amber Fort. Etter en interessant gjennomgang av fortets historie blir dere kjørt ned med jeep. Retur til Jaipur og lunsj på egenhånd. På ettermiddagen blir det en sightseeingtur i Jaipur med bl.a. besøk på Maharajaens City Palace som i dag er omgjort til et museum. En del av palasset benyttes fortsatt av den kongelige familien i Jaipur. Palasset dekker et område på omtrent 1/7 av Jaipur! Det blir også et besøk til Jantar Mantar med bl.a. et gammelt solur som viser tiden eksakt den dag i dag. Dere er tilbake på hotellet tidlig kveld. Resten av dagen på egenhånd.

Dag 5: Jaipur – Agra

Etter frokost fortsetter turen til Agra, en strekning på ca 270 km som tar mellom 6 og 7 timer. En del av strekningen er motorvei, men gjennomsnittsfarten på indiske hovedveier er ikke stort mer enn 40 km i timen… Underveis besøkes Fathepur Sikri, bygd av keiseren Akber i 1569. Byen fungerte en tid som hovedstad, men ble forlatt etter ca 15 år pga mangel på vann. Byen er meget god stand og viser godt hvilken rikdom de hadde under keiserdømmet til Mughal. Etter besøket fortsetter turen til Agra. Etter innsjekking har dere resten av dagen på egenhånd i Agra.

Dag 6: Agra

Etter en tidlig frokost blir dere hentet på hotellet for en kort kjøretur til Taj Mahal (stengt fredager). Et stykke utenfor bytter dere til elektrisk transport og blir kjørt til inngangen. Taj Mahal ble bygd av Shah Jahan som gravsted for sin døde hustru Mumtaz Mahal. Taj Mahal sto ferdig i 1630 etter 17 års byggetid og etter bruk av enorme pengesummer. Shah Jahans sønn så seg lei på sin fars sløsing av penger , tok fra ham makten og sperret han inne på Agra Fort hvor han levde sine siste år. Fra sitt soverom hadde han flott utsikt over Taj Mahal og sin elskede hustrus grav. Etter Taj Mahal fortsetter dere til Agra Fort – The Red Fort. Dere er tilbake på hotellet tidlig ettermiddag. Resten av dagen på egenhånd.

Dag 7: Agra – Jahnsi – Khajuraho

Etter en tidlig frokost og utsjekking blir dere kjørt til jernbanestasjonen i Agra for avreise med tog – Shatabdi Express – til Jahnsi. Tog er velfungerende, raskt og holder rutene! Ved ankomst Jahnsi blir dere møtt på stasjonen og kjørt resten av turen – ca 170 km – til Khajuraho. Underveis blir det stopp i middelalderbyen Orchha før dere ankommer Khajuraho på ettermiddagen. Innsjekk på valgt hotell. Resten av dagen på egenhånd.

Dag 8: Khajuraho – Varanasi

Etter frokost kommer guiden og tar dere med på en formiddag sightseeing til De Østlige Templene – som også er kjent som Kama Sutra templene. Tempelområdet består bl.a. av Ghantai Tempe, Vamana Temple og Javari Temple og var en gave fra Chandeladynastiets konger til fremtiden s generasjoner. Templene er kjente for sine flotte, og til dels svært erotiske skulpturer og utskjæringer. Etter sightseeingen blir dere kjørt til flyplassen for avreise til Varanasi. Ved ankomst blir dere møtt på flyplassen og kjørt til valgt hotell for innsjekking. Varanasi ligger ved den hellige Ganges bredder og er hinduenes mest hellige by. Langs store deler av elvebredden er det bygd steintrapper – «ghats» – ned i vannet og hit kommer hinduene på pilegrimsreise for å gjøre sin «puja» – dvs å rense sin kropp og sjel for synd ved å ta et bad i Ganges. Det er også ved Ganges bredder at likbrenning foregår. Folk kommer fra hele India for å kremere sine kjære, og hvert år kremeres over 40.000 personer i Varanasi ved Ganges bredder. På ettermiddagen blir det en tur til Sarnath – rundt 10 km utenfor Varanasi. Det var i Sarnath Buddha holdt sin første «preken» og Sarnath er derfor kjent som Buddhismens fødested.

Dag 9: Varanasi – Delhi – Avreise

Dere blir hentet grytidlig på hotellet for en båttur på den hellige elva Ganges. Den vestre elvebredden er dominert av «ghats» som syder av pilegrimer som har kommet for å foreta renselsesprosessen. I soloppgangen er dette er fargerikt og mektig skue og – for de fleste – et av høydepunktene på opplevelsene i India. Dere blir kjørt tilbake til hotellet for frokost og utsjekking og deretter kjørt til flyplassen for avreise.

De fleste internasjonale avganger går sent på kvelden/tidlig natt fra Delhi, og ved ankomst blir dere derfor kjørt til et hotell nær flyplassen hvor dere kan slappe av (hotellrom er ikke inkludert) mens dere venter på flyavgangen. I passe tid før flyavgangen blir dere hentet og kjørt til flyplassen for avreise.