Smaken av Vietnam

Vietnam

«Smaken av Vietnam»

(15 dager/14 netter)

Bli med på en opplevelsesrik og uforglemmelig rundreise fra Ho Chi Minh City/Saigon i sør til Vietnams hovedstad Hanoi i nord.

På denne reisen besøkes Mekongdeltaet hvor millioner av mennesker lever på og av elven og det frodige landskapet rundt. Etter opplevelser i Saigon fortsetter reisen nordover til verdensarvbyen Hoi An. Turen avsluttes i Vietnams hovedstad Hanoi og med et cruise på vakre Halong Bay.

Rundreisen kan også starte i Hanoi og ende i Ho Chi Minh City/Saigon.

Ankomst hver dag hele året med privat guide og sjåfør.

Ta kontakt for gode tilbud!

Program: «Smaken av Vietnam»

 

Dag 1: Ankomst Ho Chi Minh City

Ved ankomst Ho Chi Minh City/Saigon blir dere møtt på flyplassen og kjørt til valgt hotell for innsjekking. Resten av dagen på egenhånd.

Dag 2: Ho Chi Minh City

Avgang fra hotellet etter frokost. Heldags byrundtur i dynamiske Ho Chi Minh City, byen som fremdeles blir kalt Saigon av en stor del av lokalbefolkningen. Det blir besøk til det tidligere presidentpalasset med statuen av ”Onkel Ho”, Notre Dame-katedralen, Det gamle Saigon Post Office og Historisk Museum før lunsj. Etter lunsj går turen til en lakkvarefabrikk,
Thien Hau-pagoden og Binh Tay Market i byens myldrende Chinatown. Kvelden på egenhånd.

Dag 3: Mekongdeltaet

En fascinerende opplevelse i Vietnams ”flytende verden”, kun et par timers kjøretur fra den travle Ho Chi Minh City. Her går turen med båt langs smale kanaler hvor kompakt vegetasjon henger over vannflaten og dekker mesteparten av synsfeltet. Kanalene er lokalbefolkningens livsnerve, og mye av deres daglige gjøremål har direkte tilknytning til deltaet. Du får selvsagt også oppleve et flytende marked hvor både matvarer og nesten alt som har med den daglige husholdningen å gjøre blir omsatt. Kvelden på egenhånd i Ho Chi Minh City.

Dag 4: Ho Chi Minh City

Dagen på egenhånd i Ho Chi Minh City.

Dag 5: Ho Chi Minh City – Hoi An

Etter frokost blir dere kjørt til Tan Son Nhat Airport og flyr til Danang. Herfra går turen videre til Hoi An, en av Asias viktigste havnebyer i det 17. og 18. århundre. Etter innsjekking på valgt hotell blir det en spasertur gjennom den gamle byen hvor dere bl.a. får se gamle handelshus, den 400 år gamle japanske overbygde broen og det fargerike markedet. Resten av dagen på egenhånd.

Dag 6-11: Hoi An

Nyt sol & bad på egenhånd i Hoi An.

Dag 12: Hoi An – Hanoi

Etter frokost fortsetter turen via Danang til Hanoi. Det blir transport til valgt hotell og innsjekk. Om ettermiddagen blir det en by rundtur i Vietnams hovedstad. Byen er preget av fransk kolonistil, brede boulevarder, fredelige innsjøer og orientalske templer. Rundturen inkluderer attraksjoner og severdigheter som Temple of Literature, One Pillar Pagoda og Hanoi’s Old Quarter. Dagen avsluttes med å overvære Hanois tradisjonsrike ”Water Puppet Show”.

Dag 13: Hanoi

Dagen på egenhånd i Hanoi.

Dag 14: Hanoi – Halong Bay

Etter en tidlig frokost blir dere hentet på hotellet rundt kl. 0800 for 3,5 times biltur til Halong Bay. Turen langs Red River-deltaet, gjennom et frodig jordbrukslandskap med rismarker og vannbøfler, og hvor dere får et innblikk i bøndenes daglige sysler. Vel fremme i Halong går dere om bord i en av de tradisjonelle vietnamesiske djunkene som skal ta dere med på denne sjeldne naturopplevelsen. Det blir også anledning til en svømmetur i Halong Bay’s smaragd-grønne vann før en delikat og velsmakende middag nytes mens solen synker langsomt ned over Halong Bay.
Overnatting, lunsj og middag om bord.

Dag 15: Halong Bay – Hanoi – avreise

På vei tilbake til Halong passeres underlige kalksteinsformasjoner som virkelig kan sette fantasien i sving; fra hanekamper og dragefigurer til General de Gaulle’s nese. Etter en velsmakende brunch går før dere går fra borde i Halong City og kjører tilbake til Hanoi og flyplassen for avreise.