Sri Lanka

Sri Lanka

Sri Lankas Kulturarv og Sol & Bad

Privat rundreise 8 dager/7 netter + på egenhånd 8 dager/7 netter

  • Negombo og arven fra nederlandske sjøfarere
  • Den 12 m høye Aukana Buddha-statuen
  • Anuradhapura – Sri Lankas første hovedstad
  • Mihintaletempelet – stedet hvor buddhismen ble innført på Sri Lanka
  • Polonnaruwa – Sri Lankas andre hovedstadby og på UNESCOs verdensarvliste
  • Klippefortet Sigiriya Huletempelet i Dambulla
  • Kandy – i høylandet
  • Dalada Maligava – «Temple of The Tooth Relic» (Tannens Tempel)
  • “Elefantbarnehjem”
  • Teplantasjer

 

Ta kontakt med oss for gode tilbud.

 

Program: Sri Lankas Kulturarv og Sol & Bad

 

Dag 1: Ankomst Sri Lanka

Privat transport til Negombo for innsjekking. På ettermiddagen blir det en liten rundtur i Negombo med bl.a. nederlandsk kolonihistorie, besøk i en fiskerlandsby og det lokale markedet. Middag og overnatting i Negombo

Mot tillegg:

Båttur på de gamle kanalene som totalt har en lengde på ca. 100 km.

Dag 2: Negombo – Anuradhapura – Habarana

I dag besøkes bl.a. Aukana med Sri Lankas høyeste buddhastatue, Sri Lankas første hovedstad – Anuradhapura – fra rundt år 400 før Kristus. Turen fortsetter deretter til Mihintale, byen hvor buddhismen først kom til på Sri Lanka.Middag og overnatting i Habarana/Sigiriya.

Dag 3: Habarana – Polonnaruwa – Habarana

Polonnaruwa er på UNESCO’s verdensarvliste og var Sri Lankas andre hovedstad. Den ble bygget på 11-1200 tallet. Det blir en spasertur gjennom ruinene av det kongelige palasset og lotusbadet og fortsetter til de imponerende Buddhastatuene – Gal Vihare. Middag og overnatting i Habarana/Sigiriya

Mot tillegg:

Jeepsafari i Kaudulla National Park Ridetur på elefant inn i jungelen ved Habarana. Besøk til en landsby og skole, te med en lokal familie og tur med oksekjerre og båt.

Dag 4: Habarana – Sigiriya – Dambulla – Kandy

Etter frokost blir det sightseeing til klippefortet Sigiriya – et UNESCO verdensarvsted – bygget på 500-tallet av Kong Kashyapa.

Turen fortsetter med et besøk til huletempelet i Dambulla – bygget i det første århundre før Kristus – og kanskje det mest imponerende av huletemplene i Sri Lanka.

På ettermiddagen går turen videre til Kandy og underveis besøker dere en krydderplantasje hvor dere får både smake og lærer om krydder på Sri Lanka. I Kandy besøkes bl.a. «Tannens tempel» og det lokale markedet før dere får overværer et tradisjonelt folkloreshow på kvelden. Middag og overnatting i Kandy.

Dag 5: Kandy – Pinnawela – Nuwara Eliya

Dagen starter med et besøk på et hjem for foreldreløse elefantunger før dere fortsetter til den botaniske hagen i Pinnawela.

På ettermiddagen kjører dere gjennom det vakre høylandsområdet Nuwara Eliya – også kjent som «Little England». Det blir besøk hos en teplantasje hvor dere får smake ekte Ceylon-te før det blir ankomst hotellet for natten – midt i dette vakre og frodige området. Middag og overnatting i Nuwara Eliya

Mot tillegg:

En togtur på en smalsporet jernbane gjennom det flotte landskapet.

Dag 6: Nuwara Eliya – Negombo

Før dere reiser videre mot kysten besøker dere en ny teplantasje. Her får dere se hvordan te fremstilles og det blir selvsagt smaksprøve… Turen går så gjennom et vakkert og frodig landskap, forbi det bredeste fossefallet på Sri Lanka – St. Clair – før det blir stopp på stedet hvor store deler av filmen «Broen over Kwai» ble spilt inn. Ankomst Negombo på tidlig ettermiddag og innsjekk for et par dager på et hotell ved stranden for late dager og lar inntrykkene fra rundreisen synke inn. Middag og overnatting i Negombo.

Dag 7: Negombo

På egenhånd. Middag og overnatting i Negombo

Dag 8-15: Bentota / Negombo

Idag kan dere reise videre til Bentota hvor dere tilbringer resten av ferien med sol & bad eller så kan dere fortsette oppholdet i Negombo. Det er inkludert transport tilbake til flyplassen ved avreise.