Syd-India og Kerala

India

Sør-India og Kerala

Cochin – Periyar – Kumarakom – Alleppey – Marari (9 dager/8 netter)

Kerala – «God’s own country» – naturskjønt og frodig mot det arabiske hav i sørvest og med imponerende fjellformasjoner i øst. Kerala er kjent for sine mange elver, innsjøer og «backwaters» – store, naturlige laguner som ligger i le av kysten og havet utenfor.

Vår rundreise i Kerala starter i havnebyen Cochin, også kjent under navnet «Pearl of the Arabian Sea». Vi besøker også delstatens berømte viltreservat i Periyar, opplever «backwater-livet» ombord i en husbåt og får rikelig tid til avslapping, bading og utforsking av den vakre naturen. Alt i alt en uforglemmelig opplevelse!

Vi gjør oppmerksom på at det er mulig å utvide med ekstra netter både i Cochin, Periyar, Kumarakom og på Marari Beach.

Ta kontakt for gode tilbud!

Program: Sør-India og Kerala

 

Dag 1: Ankomst Cochin

Ved ankomst Cochin blir dere møtt på flyplassen og kjørt til valgt hotell for innsjekking. Resten av dagen på egenhånd.

Dag 2: Cochin

Etter frokost blir dere hentet på hotellet av deres private guide som tar dere med på en sightseeing i Cochin – byen som også kalles «Dronningen av det Arabiske hav». Malabarkysten var det første området i India som ble kolonisert, og Cochin bærer den dag idag preg av engelsk, nederlandsk og portugisisk innflytelse. Dere besøker bl.a. St. Francis Church, kirken hvor Vasco da Gama lå gravlagt i 14 år før hans levninger ble fraktet til Lisboa og Mattancherry Palace hvor de fleste av maharahaene i Cochin ble kronet. Ved inngangen til havene fiskes det fortsatt med de tradisjonelle kinesiske fiskenettene, selv om fangsten idag ikke er så stor. Det blir også en tur rundt i de gamle, jødiske kvarteret og et besøk i synagogen. På kvelden får dere oppleve en tradisjonell danseoppvisning kalt Kathakali, et fengslende 400 år gammelt drama fra Kerala som viser sekvenser fra indiske religiøse episke dikt, Ramayana og Mahabharata.

Dag 3: Cochin – Periyar

Etter utsjekking og en god frokost settes kursen mot Periyar og naturreservatet for elefanter (ca 4 timer). Turen byr på nydelige fjellandskap gjennom te- og krydderplantasjer. Dere bor i hjertet av Keralas vakre natur, og dette gir dere en sjelden anledning til å nyte Syd-Indias skjønnhet og dyre- og planteliv. På ettermiddagen tar dere båt ut på sjøen Periyar for å se etter de store elefantflokkene og annet dyreliv langs bredden. Området er kjent for sin artsrikdom og det er over 240 fuglearter og over 100 sommerfugl-arter rundt sjøen.

Dag 4: Periyar – Kumarakom

Turen fortsetter etter frokost til Kumarakom – en landsby spredt over mange små øyer på innsjøen Vembanad. Fuglereservatet her er et paradis for trekkfugler og ornitologer… Den beste måten å se på alle de forskjellige artene, bl.a. «nasjonalfuglen» for Kerala – Kingfisher – er med båt, så på tidlig kveld blir det en båttur både for å se på fugler og den vakre solnedgangen.

Dag 5: Kumarakom

Dagen er på egenhånd i Kumarakom.

Dag 6: Kumamrakom – Alleppy – Husbåt

Etter frokost blir dere hentet og kjørt til Aleppy hvor dere går ombord i husbåter for en «once in a lifetime» opplevelse på Keralas nydelige «back waters». Turen går gjennom smale kanaler flankert av smaragdgrønne palmer og fargerike hus. Med egen kokk og kaptein ombord seiler dere forbi landsbyer, barn som bader, kvinner som vasker klær og store flokker med ender som «gjetes» fra båter. Det blir tid til en stopp i en av de lokale landsbyene før dere ankrer opp for natten langs en av kanalene. Middag serveres og nytes på dekk under stjernene.

Dag 7: Alleppy – Marari

Frokost serveres på dekk mens husbåten glir videre langs kanalene tilbake til Alleppy. Her sjekker dere ut og blir kjørt til Marari for sol og bad de neste 2 dagene.

Dag 8: Marari

Sol og bad i Marari.

Dag 9: Marari – Cochin – Avreise

Etter frokost og utsjekking blir dere kjørt tilbake til Cochin for avreise.